Thuis of in een uitvaartcentrum

In de periode tot aan de uitvaart kunt u kiezen voor het opbaren van de overledene. Afhankelijk van uw wensen bespreken we wat de beste optie is.

Thuis                                                                                                                                 Misschien vindt u het prettig om uw dierbare de laatste dagen thuis te laten doorbrengen. Een vertrouwde omgeving, waar u in uw eigen tempo afscheid kunt nemen. Bij een thuisopbaring wordt meestal gebruik gemaakt van een koeling. U kunt er echter ook voor kiezen om de overledene een lichte balseming (thanatopraxie) te geven. Hierdoor is er geen koeling noodzakelijk en voelt de overledene niet zo koud aan.

Uitvaartcentrum                                                                                                                         Een andere mogelijkheid is opbaren in een uitvaartcentrum. Sommige uitvaartcentra beschikken over een 24-uurskamer. De overledene ligt dan opgebaard in een aparte ruimte waarvan u de sleutel krijgt. U kunt de overledene dag en nacht bezoeken.

 

  • Gras.JPG